29 september 2024
13:00

IK Tord

Referat: Lindome GIF - IK Tord

Ny match efter den knappa förlusten mot Husqvarna förra veckan nu hemma mot Jönköpingslaget IK Tord . Vårmatchen slutade med en 2-1 vinst för Zebrorna trots att Lindome spelade med 10 spelare tre fjärdedelar av matchen och den avgjordes endast några minuter före slutet på en kontring där Donat Zejnullahu avslutar mycket snyggt.
Lindome har ju inte haft resultaten med sig under höstens spel även om laget gjort bra prestationer i många matcher. Tyvärr har resultaten gått mot oss med ett antal uddamålsförlusten. De sista tre matcherna har varit bra med två segrar och en förlust varför vi såg fram med tillförsikt mot dagens match mot Tord. Tord behövde tyvärr bara en minut på sig för att på matchens första målchans slå in ledningen till 1-0 mot ett sömnigt och slarvigt Lindome. De följande 10 minuterna karaktäriseras av dåligt spel från båda lagen med rörigt försvarsspel och dåligt passningsspel speciellt från Zebrorna som verkade vara kvar i omklädningsrummet. I den nionde minuten startar Zebrorna sitt första organiserade anfall i matchen och på ett fint inlägg får Alex Rasheed till en vass nick som Tords målvakt räddar ut till hörna. Direkt efter Lindomes resultatlösa hörna sparkar målvakten i Tord ut bollen och William Neth kan enkelt runda 3 vilsna Zebror och rulla in 2-0. Nästa chans för Tord resulterar i 3-0 efter att laget spelat bort hela Lindomelaget och Neth kan snyggt rulla sitt andra mål för dagen från nära håll efter bara 17 minuter. Zebrornas starka försvarsspel från de senaste matcherna är som bortblåst och uppförsbacken är större än på mycket länge. Efter denna första kvart tar sig Zebrorna samman och håller uppe spelet ganska bra men har svårt att få till de där riktigt vassa chanserna. Man skapar några hörnor där man är nära att göra mål. Noah Mannerström Egvik är närmast när han nickar mot första krysset men Jonathan Sandin i Tordmålet gör en jätteräddning. Zebrorna har ytterligare en vass målchans när Simon Sjöholm frispelas till höger i straffområdet men inte lyckas få till något bra avslut. Första halvlek innehåller tre vassa chanser var för lagen men tyvärr med en stor skillnad i effektivitet vilket bortalagets 3-0 ledning tydligt visar.
Till andra halvlek byter Zebrorna in Emil Karlsson och Kennedy Okpaleke vilket ger laget lite mera energi och man skapar ett par nästan chanser den första kvarten av andra halvlek. I den 63 minuten spelar Lindome på handbollsvis sig fram till ett inlägg från höger som Simon Sjöholm nickar in till 1-3 från nära mål. Zebrorna får ännu mera energi efter målet och redan två minuter senare väggspelar sig Alex Rasheed fram till ett rent friläge som Tordmålvakten skickligt räddar. Zebrorna fortsätter trycka på för ytterligare en reducering och har två bra chanser under denna perioden av matchen. Men som så ofta när ett lag inte får in bollen så kontrar motståndaren och det händer också i dagens match. Zebrorna blir alldeles för ivriga i sin ambition att få till ytterligare ett mål och glömmer helt bort den defensiva beredskapen och Denis Dervishi kan skickligt göra 4-1 på en kontring med en kvart kvar av matchen. Trots baklängesmålet till 1-4 försöker Zebrorna jaga ifatt Tord och skapar flera chanser som med lite mera skärpa borde resulterat i något mål. Tyvärr slarvar Zebrorna återigen i sitt defensiva spel återigen på en kontring och i friläge fäller Tobias Almeskär en Tordspelare och blir utvisad med fem minuter kvar av matchen. Tord vinner matchen klart och rättvist mot ett Lindomelag som inte alls kommer upp i den nivå som krävs för att spela i div 2 fotboll.
Ny match redan på torsdag mot Varberg borta. Ett Varberg som hela serien legat topp tre i serien och som siktar på att komma på en av de två första platserna för uppflyttning till div I eller kvalspel för ettan. Det blir något att bita i för våra Zebror